Inloopershuis

Alma inloopershuis

Het Alma Inloopershuis is een sfeervolle en gastvrije huiskamer in ZGT, locatie Almelo. Mensen met kanker, hun familie en nabestaanden kunnen er terecht om hun verhaal te delen. Wij zijn er voor iedereen, of u nu patiënt, familie of nabestaanden bent, wie getroffen wordt door kanker is welkom.

Ons doel is dat onze gasten met een prettiger gevoel naar buiten gaan dan dat ze binnen zijn gekomen. In onze gezellige huiskamer bieden onze gastvrouwen en -heren een luisterend oor bij een kopje koffie of thee. Zij zijn er voor u, in alle vertrouwen kunt u uw verhaal bij hen kwijt. Zij kunnen informatie verstrekken en samen met u kijken welke voorlichtingsbijeenkomsten of workshops u wilt volgen, of welke activiteiten bij u passen. Ook kunt u hier of bij activiteiten andere gasten ontmoeten en als u dat wilt ervaringen delen.

Het Alma Inloopershuis wordt georganiseerd vanuit een stichting en gerund door een coördinator en geschoolde vrijwilligers. Een aantal vrijwilligers is ex-patiënt of heeft kanker van dichtbij meegemaakt. U kunt gedurende uw hele ziekteproces én daarna terecht bij het Alma Inloopershuis.

Wij hebben tijd om te luisteren,
te steunen
en te informeren.

“Voor de buitenwereld lijk je genezen, terwijl je zelf altijd mentaal bezig blijft met de ziekte en of het eventueel terug kan komen. Daarom vond ik het fijn om het Alma Inloopershuis te bezoeken.”
Een gast

“Het is fijn om lotgenoten om je heen te hebben. Ik kan nu iets voor andere mensen betekenen, die in hetzelfde schuitje zitten als dat ik toen zat.”
Een vrijwilliger

“Bij het Alma Inloopershuis kan je recht doen aan je gevoelens, en die een richting geven.”
Internist-oncoloog Ester Siemerink ZGT