Zet je in voor mensen die leven met en na kanker

Op 81 locaties in Nederland zijn er centra voor leven met en na kanker, zoals ook het Alma Inloopershuis in ZGT in Almelo. Wij bieden ondersteuning als lotgenotencontact, een luisterend oor en ontspannende en creatieve activiteiten. Een afspraak maken is niet nodig, gasten kunnen zonder verwijzing binnenlopen. Belangrijk werk, want uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van leven van mensen geraakt door kanker, aanzienlijk verhoogd wordt door de bezoeken aan het Alma Inloopershuis.

Fondsenwerver gezocht
Helaas hebben wij het op dit moment financieel zwaar. De pandemie trok een streep door veel evenementen, waardoor actievoerders niet in actie konden komen om geld op te halen. Dat het Alma Inloopershuis moet blijven bestaan, staat als een paal boven water. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Daarom zijn wij hard op zoek naar een vrijwilliger die voor ons fondsen wil gaan werven. Onze partner KWF helpt ons hierbij. We zoeken iemand die pro-actief is, netwerk skills heeft en eventueel fondsenwervende ervaring. Lijkt het je wat, of heb je nog vragen? Neem contact op met onze penningmeester Harold Schreur, via telefoon 06 1294 0698 of mail naar [email protected]
Ook op onze website www.almainloopershuis.nl vind je meer informatie.

Leven met en na kanker
Juist ook in tijden van corona blijkt het Alma Inloopershuis van grote waarde. Corona maakt je wereld kleiner en dat komt bij mensen geraakt door kanker dubbel zo hard aan. Want waar kun je terecht nu je je vrienden en familie veel minder ziet? En waar vind je afleiding als je net gehoord hebt dat je ziekenhuisopname voor de tweede keer is uitgesteld?

Eén op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker. Elke Nederlander krijgt met kanker te maken als naaste, mantelzorger of nabestaande. De gemiddelde vijfjaarsoverleving van kanker is de laatste decennia gelukkig sterk toegenomen en ligt nu op 65%. Het gevolg daarvan is een groeiende groep van ruim 800.000 mensen die leven met of na kanker. Velen van hen kampen met de gevolgen van hun ziekte en behandeling(en).