Philip Dhert ondersteunt het Alma Inloopershuis met stichting Almeloopers

“Het Alma Inloopershuis is ons kindje.”

Philip Dhert, teamcaptain bij stichting Almeloopers, vertelt dat het Alma Inloopershuis een jaar of 5/6 geleden uit stichting Almeloopers is ontstaan. Doordat zij ieder jaar mee doen aan de Roparun waren ze al veel in dat segment bezig, en zagen ze vaker in andere steden een ‘Inloophuis’ ontstaan. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het geld wat wordt opgehaald tijdens het evenement wordt door het bestuur van Stichting Roparun vervolgens toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun. Binnen de teamleden kreeg iemand het idee om een Inloophuis op te richten, en zo kwamen er steeds concretere plannen. Van het geld van de Roparun is het Alma Inloopershuis destijds gefinancierd.

“We zagen dat er veel behoefte aan Inloophuizen was en vonden het mooi aansluiten bij de Almeloopers.”

“Een groep enthousiastelingen staken hun koppen bij elkaar en dachten; dit is iets voor ons.” Inmiddels is het Alma Inloopershuis een eigen stichting geworden, maar de verbondenheid tussen de Almeloopers blijft. Zo steunen de Almeloopers nog met de begeleiding van het aanvragen van subsidies. En zijn de Almeloopers er bij bijzonderheden, zoals ook tijdens open dagen.

“Het is wel ons kindje. We hebben geen zeggenschap meer, maar kijken wel mee over de schouder.”

Zelf loopt Philip soms ook wel binnen bij het Inloopershuis. Binnenkort geeft Philip een workshop bonbons maken aan de vrijwilligers, omdat zij zich enorm inzetten voor de stichting. “Vaak praten de vrijwilligers vanuit hun eigen ervaring. Ze hebben tijd voor je, je kan er je hart luchten en ze brengen gezelligheid.” Philip vertelt dat hij verdacht is geweest van schilderklierkanker en daarom is zijn schildklier verwijderd. “Dan kijk je er anders tegen aan. Als het boven je hangt dan wil je erover praten. Het Alma Inloopershuis is dan een goede plek. Gelukkig had ik geen kanker, maar daardoor weet ik wel hoe belangrijk het is.”

Ook dit jaar lopen de Almeloopers weer mee met de Roparun. “Het is een goed doel, een teamprestatie en een mooi feestje. We pakken het serieus op om veel geld binnen te halen. Het geld doneren we daarna aan palliatieve zorg in de regio.”

“Het is zo belangrijk dat er geld richting goede doelen gaat, onder andere naar het Alma Inloopershuis.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.